Andijviestamppot met Landana geitenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-05-2011
  • Andijviestamppot met Landana geitenkaas

    Andijviestamppot met Landana geitenkaas

    Andijviestamppot met Landana geitenkaas

Stamppot andijvie met een kleine twist: nootjes & geitenkaasblokjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg aardappelen (kruimig)
250 gr champignons
1 ui
300 gr gesneden andijvie
50 gr ongezouten cashewnoten
10 gr boter
2 dl warme melk
200 gr Landana geitenkaas Brandnetel & Knoflook (of Italiaanse kruiden)
Knoflook
Zout & versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen gaar.
Pel de ui en snijd deze fi jn. Snijd de champignons in plakjes.
Was de andijvie en
laat deze goed uitlekken.
Hak de cashewnoten grof en snijd de Landana geitenkaas in blokjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en champignons gedurende 2 à 3 minuten.
Giet intussen de aardappelen af en stamp er met de melk een smeuïge puree van. Roer de andijvie door de puree en breng op smaak met versgemalen
peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden
en garneer met het champignonmengsel, de noten
en de blokjes Landana geitenkaas.

Serveertip

Ook lekker met uitgebakken spekjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten