Meringue-ijstaart met mangosalsa

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-05-2011
  • Meringue-ijstaart met mangosalsa

    Meringue-ijstaart met mangosalsa

    Meringue-ijstaart met mangosalsa

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Ingrediënten
1 sinaasappel, geperst
225 g bruine basterdsuiker
1 limoen, schil geraspt, sap geperst
2 mango`s
4 eiwitten van heel verse eieren
4 bolletjes gember, fijngehakt
1/2 l slagroom
8 flinterdunne (kerst)chocolaatjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
1.Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren, begin de ochtend ervoor.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Wrijf een kom schoon met een halve citroen. Voeg de eiwitten toe en klop ze met de handmixer stijf. Voeg beetje bij beetje de bruine suiker toe en blijf kloppen tot een stevige, taaie en glanzende massa ontstaat. Schep met een lepel bergjes van het eiwit op de bakplaat. Laat het eiwit in de oven, met de deur op een kier, in 1-11/2 uur drogen.
2.Maak intussen de mangosalsa: schil de mango`s met een dunschiller, snij het vruchtvlees in plakken van de pit af en snij deze in stukjes. Meng het limoensap en -rasp, sinaasappelsap, de gember en mango door elkaar. Zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast. Laat de schuimpjes uit de oven afkoelen. Bekleed een springvorm met plasticfolie. Houd 8 schuimpjes achter en verkruimel de rest boven een kom. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de verkruimelde schuimpjes luchtig door de room. Schep dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de ijstaart in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen. Als u het ruim van tevoren maakt, dek dan na het geheel aanvriezen de taart af met plasticfolie.
3.Bereiden: begin 15 min. van tevoren: Verwijder de vorm en het folie van de ijstaart en zet de taart op een platte schaal. Garneer met de achtergehouden schuimpjes en chocolaatjes en geef de mangosalsa er apart bij.

Bron

Recept van vrouwonline van Clara ten Houte de Lange

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 18-05-2011

ik neem hem graag mee,ziet er lekker uit.Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten