Pesto vam Zevenblad

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2011

Pesto van het ingredient wat de vloek is voor tuinders, maar erg gezond en lekker is. Zevenblad is goed tregen Jicht, wordt in Duitsland Jichtkraut genoemd. Ook bij lichte artrose kan het de pijn verminderen. GEZOND dus!

Deel dit recept

Ingrediënten
Zevenblad, zoveel als je kunt vinden. Afgewogen evenveel geraspte kaas, oude Hollandse of Parmezaanse, wat je lekker vindt en evenveel noten, Pijnboompitten zijn lekker, maar erg duur, dus het kan ook met bijv. walnoten.
Verder knoflook, als je er van houd gewoon veel.En voor het smeuig maken (olijf) olie. Ik gebruik zelf olijfolie en distelolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Voorbereiding

Zevenblad wassen en van de stelen afhalen, zeker als hij niet zo jong meer is. In groffe stukken snijden en in de keukenmachine zo fijn mogelijk maken.
Kaas raspen, noten pellen en fijn malen.

Bereidingswijze

Als het zevenblasd fijn is, de gemalen noten, de kaas en de geperste knoflook toevoegen. Mengen terwijl je veel olie erdoor druppelt.
Als je het in potjes of invriesbakjes doet moet het onder de olie staan.
In de vriezer kun je het best een tijdje bewaren.

Bron

gehoord op een cratieve markt en verder zelf bedacht.

Serveertip

Pesto kun je op verschillende manieren gebruiken, bij Italiaanse gerechten, maar ik smeer het zelf dagelijks op mijn brood met bijv. kaas.
Doordat het zo goed is voor mijn jichthanden. Door dit dagelijks gebruik voel ik ze nauwelijks.

Laatste reacties

Davidily avatar
Davidily 31-03-2012

Hoi Buonaforche, je kunt het ook in goed sluitende potjes bewaren, goed onder de olie zetten en desnoods even opwarmen in de magnetron en dan de deksel vacuüm laten "ploppen..." dan kan het ook lang bewaard worden.

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 31-03-2012

Het zevenblad steekt de kop weer op maar dit jaar hak ik het in de pan! Vries jij deze pesto in met of zonder knoflook? En als je het met knoflook invriest, gaat het dan niet muf smaken?

Davidily avatar
Davidily 22-02-2012

Van het zevenblad kun je steel en blad gebruiken, maar mijn ervaring is dat de bladeren het lekkerste zijn et verwerken in de opesto. De stelen kan evt. wel in soep of door gemengde groentes,

dancingdutch avatar
dancingdutch 20-02-2012

Klinkt heel interessant!! Ga ik van de zomer ook eens proberen. Misschien een domme vraag: Wat haal ik van de stelen? Het blad of de bloemen of allebei?

molenmeisje avatar
molenmeisje 29-05-2011

Wat leuk om iets nuttigs te doen met dat vervelende kruid. En als het écht verlichting geeft bij pijnklachten zou dat ook nog eens goed uitkomen. Het recept heb ik geprint en zal ik binnenkort eens uitproberen. Groet Molenmeisje

mondesir avatar
mondesir 29-05-2011

Ga het zeker meenemen... mijn hele volkstuin staat vol met zevenblad...fijn dat ik er toch iets nuttigs van kan maken..bedankt voor dit recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten