Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Pesto vam Zevenblad

Pesto vam Zevenblad

Door: Davidily

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2011

Ingrediënten


Zevenblad, zoveel als je kunt vinden. Afgewogen evenveel geraspte kaas, oude Hollandse of Parmezaanse, wat je lekker vindt en evenveel noten, Pijnboompitten zijn lekker, maar erg duur, dus het kan ook met bijv. walnoten.
Verder knoflook, als je er van houd gewoon veel.En voor het smeuig maken (olijf) olie. Ik gebruik zelf olijfolie en distelolie.


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Pesto van het ingredient wat de vloek is voor tuinders, maar erg gezond en lekker is. Zevenblad is goed tregen Jicht, wordt in Duitsland Jichtkraut genoemd. Ook bij lichte artrose kan het de pijn verminderen. GEZOND dus!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zevenblad wassen en van de stelen afhalen, zeker als hij niet zo jong meer is. In groffe stukken snijden en in de Keukenmachine zo fijn mogelijk maken.
Kaas raspen, noten pellen en fijn malen.

Bereidingswijze

Als het zevenblasd fijn is, de gemalen noten, de kaas en de geperste knoflook toevoegen. Mengen terwijl je veel olie erdoor druppelt.
Als je het in potjes of invriesbakjes doet moet het onder de olie staan.
In de vriezer kun je het best een tijdje bewaren.

Serveertip

Pesto kun je op verschillende manieren gebruiken, bij Italiaanse gerechten, maar ik smeer het zelf dagelijks op mijn brood met bijv. kaas.
Doordat het zo goed is voor mijn jichthanden. Door dit dagelijks gebruik voel ik ze nauwelijks.

Bron

Gehoord op een cratieve markt en verder zelf bedacht.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Davidily
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top