Avocadomousse en bietenchips SCHITTEREND voorgerecht of amus

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2011
  • Avocadomousse en bietenchips SCHITTEREND voorgerecht of amus

    Avocadomousse en bietenchips SCHITTEREND voorgerecht of amus

    Avocadomousse en bietenchips SCHITTEREND voorgerecht of amus

Maak de mousse ruim van te voren, dan wordt hij stevig en smeuïg. Deze glaasjes romige avocadomousse met citroen en verse kruiden zijn zowel subtief als eenvoudig. Ook super leuk als amuse.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kleine gekookte bietjes
Bakolie
2 limoenen
3 grote avocado`s of 4 kleine
20 cl verse slagroom
1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 bosje verse koriander
5 druppels tabasco
1 mespuntje komijn
Zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil en snijd de bietjes met behulp van een dunschiller of een schep mes in flinterdunne schijfjes. Doe in een kom.
Verhit de bakolie in een hapjespan of friteuse, Bak de schijfjes 2 tot 3 minuten in de hete olie. Laat ze op een keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en zet apart,
Pers de limoenen uit. Die de avocado, de goed koude slagroom en het limoensap in de kom van de keukenmachine. Pureer de avocado`s en de slagroom op hoge snelheid tot een luchtige mousse.
Pel de knoflookteen en de sjalot. Halveer en verwijder de kiem uit de knoflookteen. Snijd de avocado;s open. Verwijder de pit en schil ze.
Was het bosje koriander en dep het droog. Houd vier blaadjes achter. Hak de koriander, de knoflook en de sjalot in de blender of de groentehakker.
AFWERKING
Voeg een paar druppels tabasco en de komijn toe, en zout en peper naar smaak. Roer goed en verdeel de mousse over de glaasjes. Garneer ze met een blaadje koriander. Zet ze koel weg. Garneer ze kort voor het serveren met de bietenchips.

Bron

Atlas

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten