Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2011
  • Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

    Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

    Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

  • Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

    Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

    Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

Lekker als lunch of voorgerechtje met knapperig stokbrood

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
24 Sint jacobsschelpen(schoongemaakt)
50 gram verse parmezaanse kaas
50 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eetl. kleingesneden kruiden naar smaak(bijv. bieslook, peterselie,dragon)
mespunt piment
zout en peper
olijfolie
bakpapier
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 106,65 kcal
Koolhydraten 0,36 g
Eiwitten 2,27 g
Vetten 10,69 g

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor
Vet bakpapier in met olijfolie op een bakplaat, leg de jacobsschelpen op de bakplaat

Bereidingswijze

Meng de boter met de kruiden,piment,zout en peper en 2/3 eetl. olijfolie.
Smeer op elke jacobsschelp wat van deze kruidenboter en bestrooi met de parmenzaanse kaas
Schuif de bakplaat 15/20 cm onder de hete gril en rooster de jacobsschelpen in 5/6 minuten net gaar

Bron

Elle

Serveertip

Verdeel de jacobsschelpen over de borden en druppel het bakvocht eroverheen

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-05-2017

Sorry Susan ik dacht dat het een recept van Petra Wiggers was omdat ik op haar pagina zat dus wil ik me graag bij jou bedanken voor dit fijne receptje. Groetjes .. Margrit

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-05-2017

Hoi Petra, ik ben naar een leuk voorgerechtje aan het zoeken en kwam deze tegen niet voor deze keer maar zet het alvast in mijn kookboek. Ik ga nu snel verder kijken. Bedankt, lieve groetjes .. Margrit

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 18-08-2011

Wij vonden het erg lekker! Geen piment (wel snufje paprikapoeder) en geen dragon (maar heel klein beetje gemalen dille) gebruikt. Ik heb ook niet de olijfolie erdoor gedaan, maar het ging heel goed. Groetjes, Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten