Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-05-2011
Lekker als lunch of voorgerechtje met knapperig stokbrood
Ingrediënten 6 personen
24 Sint jacobsschelpen(schoongemaakt)50 gram verse parmezaanse kaas
50 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eetl. kleingesneden kruiden naar smaak(bijv. bieslook, peterselie,dragon)
mespunt piment
zout en peper
olijfolie
bakpapier
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 106,65 kcal |
Koolhydraten | 0,36 g |
Eiwitten | 2,27 g |
Vetten | 10,69 g |
Voorbereiding
Verwarm de ovengrill voor
Vet bakpapier in met olijfolie op een bakplaat, leg de jacobsschelpen op de bakplaat
Bereidingswijze
Meng de boter met de kruiden,piment,zout en peper en 2/3 eetl. olijfolie.
Smeer op elke jacobsschelp wat van deze kruidenboter en bestrooi met de parmenzaanse kaas
Schuif de bakplaat 15/20 cm onder de hete gril en rooster de jacobsschelpen in 5/6 minuten net gaar
Bron
Elle
Serveertip
Verdeel de jacobsschelpen over de borden en druppel het bakvocht eroverheen
Laatste reacties
Sorry Susan ik dacht dat het een recept van Petra Wiggers was omdat ik op haar pagina zat dus wil ik me graag bij jou bedanken voor dit fijne receptje. Groetjes .. Margrit
Hoi Petra, ik ben naar een leuk voorgerechtje aan het zoeken en kwam deze tegen niet voor deze keer maar zet het alvast in mijn kookboek. Ik ga nu snel verder kijken. Bedankt, lieve groetjes .. Margrit
Wij vonden het erg lekker! Geen piment (wel snufje paprikapoeder) en geen dragon (maar heel klein beetje gemalen dille) gebruikt. Ik heb ook niet de olijfolie erdoor gedaan, maar het ging heel goed. Groetjes, Ineke