Zalm teriyaki

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2011
  • Zalm teriyaki

    Zalm teriyaki

    Zalm teriyaki

  • Zalm teriyaki

    Zalm teriyaki

    Zalm teriyaki

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml);
2 el honing;
1 el wittewijnazijn;
1 el sesamzaad (bakje 100 g);
300 g wilde zalmfilet, ontdooid;
4 el zonnebloemolie;
1 pakje eiernoedels (250 g);
400 g broccoli;
1 rode ui, in halve ringen;
1 schaal peultjes (200 g).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Bereidingswijze

1. Verwarm 4 el sojasaus, de honing en de azijn in een steelpan. Neem deze teriyaki-marinade van het vuur. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verdeel de zalm in 4 porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met de helft van de olie. 2. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd deze in plakjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de plakjes, de broccoliroosjes, de ui en de peultjes in 5 min. beetgaar. 3. Verhit de grillpan. Bestrijk de stukken zalmfilet met de marinade en gril ze in 4 min. rosé. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade. 4. Giet de noedels af en schep door de groenten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Verdeel over 4 kommen en leg de zalm teriyaki erop. Bestrooi met het sesamzaad.

Bron

Allerhande 3, 2011

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mauricevanuden avatar
mauricevanuden 08-02-2015

Heerlijk recept, gisteren geprobeerd en voor herhaling vatbaar! Kids vonden het ook smullen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten