1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges stomen
  6. Asperges met ham, eieren, aardappels en botersaus

Asperges met ham, eieren, aardappels en botersaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2011

Ingrediënten 2 personen


4 middelgrote aardappelen
Circa 800 gram asperges
4 eieren
6 flinke plakken Yorkham
75 gram roomboter
1 eetlepel citroensap
Zout
Beetje bieslook


Verder heb je nodig


Dunschiller.


Het bekende recept van asperges met ham, eieren, aardappels en botersaus. Ik kook alleen de eieren niet hard maar zacht (het wit is hard, het eigeel net niet meer vloeibaar).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie bereidingswijze.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, halveer ze, spoel ze af en zet op met water en zout. Kook ze gaar in circa 20 minuten.
Schil de asperges (dat gaat het makkelijkste met een dunschiller) en snijd de onderkant eraf. Spoel ze af en zet op met water en zout. Kook ze gaar in circa 20 minuten.
Voeg de laatste 3,5 tot 4 minuten van de kooktijd de eieren bij de aardappelen in de pan en kook ze zacht.
Smelt de boter in de magnetron, 30 seconde op hoog vermogen is voldoende. Roer de citroensap, wat vers gesneden bieslook en een beetje zout door de boter.
Vouw de plakken ham dubbel en dan nog een keer dubbel. Leg op ieder bord 3 plakken van boven naar beneden.
Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze doormidden. Leg de eieren naast de ham op het bord.
Giet de aardappelen af en zet ze in de pan nog even op het fornuis om ze een beetje droog te stomen.
Giet de asperges af en verdeel ze over beide borden.
Leg de aardappelen helemaal rechts op het bord.
Verdeel de botersaus over beide borden en doe een klein beetje extra zout op de eieren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Alle ingrediƫnten mooi naast elkaar op een vierkant bord leggen en de botersaus er (deels) overheen gieten.

Bron

Het bekende recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lisette1970


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lisette1970
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top