Varkensfilet met groentecurry en noten
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
5 eetl. arachide- of wokolie1 theel. sambal oelek
2 theel. kerriepoeder
1 zakje nasi- of bamikruiden, geweld
1 ui, in partjes
250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
1 rode, gele en groene paprika, zonder zaadjes, in repen
1 courgette, in plakken
200 ml kokosmelk
250 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet)
4 varkensfiletlapjes
zout en versgemalen peper
125 g ongezouten pinda`s, grof gehakt
Voorbereiding
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de sambal oelek, kerriepoeder en gewelde kruiden. Roerbak de ui, sperziebonen en paprika 3 minuten mee. Voeg courgette, kokosmelk en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bereidingswijze
Verhit de rest van de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en gaar het vlees in 3-4 minuten. Rooster de pinda`s in een droge hete koekenpan. Serveer de curry bij het vlees en strooi de noten erover.
Variatie:
Vervang voor vegetariërs het vlees door blokjes tofoe en bak deze met de groenten mee.Neem in plaats van sambal oelek sambal badjak of sambal manis
Bron
boodschappen