De lekkerste frikandellen maak je zelf

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2011
  • De lekkerste frikandellen maak je zelf

    De lekkerste frikandellen maak je zelf

    De lekkerste frikandellen maak je zelf

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen
1 theelepeltje zout
1 mespunt peper
1 mespunt piment
1 mespunt nootmuskaat
Naar smaak iets uienpoeder
75 gram koks- of slagroom.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
PVC buisje rond 3 cm

Voorbereiding

Alles gaat nu in de keukenmachine en op hoge snelheid wordt er in korte tijd een `farce` van gemaakt, dit is een zeer fijn vleesdeeg. (In slagerstermen heet dit `cutteren`). Daar moeten nu, dat is het moeilijkste, pijpjes van gedraaid worden

Bereidingswijze

Die slappe pijpjes gaan meteen in heet water. Ze worden stijf en gaar. Na 10 min. er uithalen en op laten drogen. Ze kunnen nu gebakken, gefrituurd of geroosterd worden.

•Opmerking 1: Als je het water een kleurtje geeft met bijv. Buisman, worden de frikandellen bruin.
•Opmerking 2: In plaats van rundvlees kun je ook kippen-, kalkoen- of varkensvlees nemen.
•Opmerking 3: Het slappe deeg kun je met je duim ook door een smal buisje (3 cm.) drukken, rechtstreeks het hete water in

Bron

internet

Laatste reacties

spaansebrabander avatar
spaansebrabander 14-08-2017

Mijn friteuse protesteerde nogal met knetteren omdat er blijkbaar nogal wat water in de gehaktstaaf (ipv frikandel) was doorgedrongen. Hoe voorkom ik dat?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten