Empanada met chorizo
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-05-2011
Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie250 gr gesneden prei
150 gr sperzieboontjes (in kleine stukjes)
150 gr chorizo
75 gr feta
4 zwarte olijven zonder pit
1 groot blik croissantdeeg
1 tl majoraan
zout en peper
Benodigdheden
BakplaatVoorbereiding
Verwarm de oven op 175 C.
Boontjes ca. 10 min. voorkoken.
Intussen: chorizo in reepjes snijden. Feta in blokjes snijden.
Bereidingswijze
In koekenpan de olie verhitten.
Prei al omscheppend bakken.
Boontjes toevoegen en even meebakken.
Op laag vuur chorizo, feta, olijven en majoraan er door scheppen.
Op smaak maken met zout en peper.
Op bakplaat croissantdeeg uitspreiden. Naden tegen elkaar drukken.
Preimengsel op de helft van het deeg scheppen.
Andere helft er overheen klappen en de randen dichtdrukken (werkt het beste als het mengsel is afgekoeld).
In het midden van de oven in 20 min. bruin en gaar bakken.
Bron
Tijdschrift
Serveertip
Lekker met een salade.
Laatste reacties
Leuk recept.Zet dit in mijn kookboek. Lijkt me echt heerlijk. Bedankt en groetjes, Petra
Voor een `mexicaans` verjaardagsfeestje maakten wij er kleine, losse empanadas van, met (Koopmans) deegplakjes voor hartige taart, maar de vulling exact zoals hier beschreven. Ongeveer 25 min in de oven. Ze zijn echt heerlijk!! Helemaal goed. Ze gingen in no time op hier!
ik heb deze gisteren gemaakt.. heerlijke smaakcombinatie...maar zoals je hebt beschrijft met het maken van de empanadas krijg ik geen individuele `broodjes` maar een grote rol, die je dan stukken snijdt na het bakken... weet niet of dat de bedoeling was, maar het maakt ook niet uit hoe het resultaat eruit zag, want ik heb gesmuld! bedankt!