Maaltijdsalade met bataat, avocado en mineola
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijke maaltijdsalade met verschillende smaken bij elkaar.
Ingrediënten 2 personen
1 kipfilet rauw1 avocado
1 krop sla
1 mineola (of sinaasappel)
2 limoenen
2 el olie extra vierge
1 grote bataat (zoete aardappel)
1 halve komkommer
Benodigdheden
grillpanVoorbereiding
Snijd de kip in repen en marineer deze een uur in het sap van de limoenen en de olijfolie.
Bereidingswijze
Schil de bataat en snijd ze in langwerpige plakken. Kook ze kort tot ze net gaar zijn (dit gaat snel!)
Pluk de sla en was deze, leg deze alvast op het bord.
Rasp de komkommer dun en leg deze op de sla.
Schil de avocado en snijd deze in lange repen.
Pel de mineola en verdeel de partjes samen met de avocadorepen op het bord.
Verhit de grillpan en gril de kipreepjes & de bataatplakken op de grill. Verdeel deze daarna ook over de borden.
Serveertip
Heel lekker met een dressing van olijfolie/limoensap/rode peper (even laten intrekken) of de vijgenbalsem-crème van Oil & Vinegar (aanrader!)