Linzencurry met papadums

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2011

Een heerlijk vegetarisch gerecht met zoete en pittige smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram gedroogde linzen
2 rode paprika`s
2 tomaten
1 courgette
1 ui
1 teen knoflook
1 pakje papadums
4 el Indianse curry pasta (pot, Pataks)
1 blik kokosmelk
2 el olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de linzen 8 uur van tevoren in ruim voldoende koud water. (Zet ze bijvoorbeeld `s ochtends alvast in koud water voor die avond)

Bereidingswijze

Snijd de paprika`s in helften en rooster ze zwart onder de girll. Haal daarna het velletje eraf en snijd de paprika`s in dunne reepjes.
Snijd de courgette en tomaten in kleine blokjes. Snijd de knoflook en ui fijn.

Verhit de olie in een wok en fruit de ui, voeg daarna de knoflook & courgette toe. Wok dit een paar minuten.
Voeg de currypasta toe en verhit dit een paar minuten, voeg daarna de kokosmelk toe en meng alles goed door elkaar. Laat dit 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
Voeg daarna de paprikareepjes en de tomatenblokjes toe en verwarm dit nog 10 minuutjes mee.
Bereid de papadums volgens de gebruiksaanwijzing en serveer met de linzencurry.

Serveertip

Lekker met een frisse komkommersalade ernaast met evt wat yoghurtdressing.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Frans5705 avatar
Frans5705 25-04-2015

Het lijkt me heel lekker, maar ik mis in de bereidingswijze het moment dat de linzen moeten worden toegevoegd.

Francesca3 avatar
Francesca3 10-09-2011

Wil je dit recept als vegetarisch rubriceren? Het is zo moeilijk te vinden in 3450 indiase recepten. Lijkt erg lekker trouwens, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten