1. Home
  2. Recepten
  3. Satésaus

Satésaus

  •  , Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2011

Ingrediënten 4 personen


Pindakaas
knoflook
1 eetlepel bruine suiker
3 eetlepels ketjap
sambal
klein stukje gesnipperde ui
1 eetlepel azijn
2 eetlepels zonnebloemolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het kleingesneden uitje zachtjes fruiten in de zonnebloemolie. Knoflook toevoegen en nog even mee bakken.
Vervolgens een eetlepel sambal erbij doen en even mee laten bakken. Een halve pot pindakaas toevoegen en goed roeren.
Een beetje water erbij doen en langzaam verhitten. Steeds zachtjes blijven verhitten en water toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Vervolgens suiker, azijn en ketjap erbij doen. Goed roeren en heel zachtjes aan laten staan.
Let op: het kan makkelijk aanbranden!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jolien1993


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jolien1993
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top