Satésaus

  • Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
pindakaas
knoflook
1 eetlepel bruine suiker
3 eetlepels ketjap
sambal
klein stukje gesnipperde ui
1 eetlepel azijn
2 eetlepels zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het kleingesneden uitje zachtjes fruiten in de zonnebloemolie. Knoflook toevoegen en nog even mee bakken.
Vervolgens een eetlepel sambal erbij doen en even mee laten bakken. Een halve pot pindakaas toevoegen en goed roeren.
Een beetje water erbij doen en langzaam verhitten. Steeds zachtjes blijven verhitten en water toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Vervolgens suiker, azijn en ketjap erbij doen. Goed roeren en heel zachtjes aan laten staan.
Let op: het kan makkelijk aanbranden!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten