Kip met knoflook en citroen van Nigella

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2011
  • Kip met knoflook en citroen van Nigella

    Kip met knoflook en citroen van Nigella

    Kip met knoflook en citroen van Nigella

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 150 ml witte wijn
* 3 eetl olijfolie
* 1 handjevol verse tijm
* 1 kip in 10 stukken (2.5kg)
* 1 bol knoflook in teentjes verdeeld niet gepeld
* 2 citroenen zonder waslaagje in 8 stukjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 537,66 kcal
Koolhydraten 3,50 g
Eiwitten 97,84 g
Vetten 12,61 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee. Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.
Sprenkel er de witte wijn op en maal er wat zwarte peper over, dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in een oven die je op de smaak-intensiverende lage temperatuur van 160 °C hebt voorverwarmd.
Haal het folie weg en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Bak de kip nog 30 tot 45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karameliseren.
Ik serveer dit gerecht het liefst zo, regelrecht uit de braadslee. Strooi er alleen nog wat tijm over en schep de borden vol.

Bron

nigella lawson

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 01-04-2012

Waarom heb ik deze uitzending gemist.Maar gelukkig dat ik deze van kan overnemen.Gaan ervan smullen.Smulgroeten Els

pwiggers avatar
pwiggers 29-03-2012

Het water loopt me al in mijn mond bij het lezen van dit lekkere recept. Dat komt dus in mijn kookboek om snel eens te maken. Bedankt! Groetjes Petra

tpmboon avatar
tpmboon 29-03-2012

Dit recept van Nigella op rtl4 gezien en heb het inmiddels meerdere keren gemaakt, wat een heerlijkheid!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten