1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise salade

Thaise salade

  • Thais, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2011

Ingrediënten 4 personen


500 gram kipfilet
2 el wokolie of zonnebloemolie
1 kleine komkommer
3 bosuitjes
1 rode paprika
150 gr peultjes
2 el koriander gehakt
100 gr veldsla of jonge bladsla
75 gr cashewnoten (licht geroosterd)
2 limoenen of citroen

Dressing:

3 el sojasaus (ketjap manis)
2 el sesamolie (of walnootolie)
1 el geraspte gemberwortel
1 el zoete chilisaus
4 el rode wijnazijn
1 teentje geperste knoflook


Verder heb je nodig


Snijplank, dunschiller, mes, wok of koekenpan, knoflookpers


Heerlijke frisse salade! Perfect als maaltijdsalade of als bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in reepjes, de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes.
Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd de komkommer in boogjes
Haal de peultjes af, kook ze 2 min. en giet ze over met koud water. Hak wat koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

Rasp voor de dressing de verse gember en pers een teentje knoflook uit.

Bereidingswijze

Roerbak de kipfiletreepjes 8 min. in de hete olie in wok of koekenpan
Meng de ingrediƫnten van de dressing en schep deze door de kipfilet, bosui, peultjes en paprika.

Serveertip

Schik de salade op de veldsla, strooi de cashewnoten erover, de koriander en leg er de verse partjes limoen op.

Eet smakelijk!

Bron

Van een vriendin gekregen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van innepin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van innepin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top