1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet

Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet

  • Frans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2011

Ingrediënten 4 personen


300 g kalkoenfilet in reepjes
2 tl shoarmakruiden
100 g tuinerwten (diepvries)
3 bosuitjes
4 tomaten gehalveerd
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid
3 el yoghurtdressing
1 krop ijsbergsla in reepjes


Verder heb je nodig


Quiche- of taartvorm (ø 26 cm) ingevet


Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet
Tarte tartin van seizoensgroenten en kalkoenfilet
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kalkoenreepjes met shoarmakruiden en bak ze 3 minuten. Bak de tuinerwten 1 minuut mee.
Verdeel de kalkoenfilet met erwten over de bodem van de quichevorm. Snijd 2 bosuitjes in stukken van 10 cm en leg ze samen met de halve tomaten (met de platte kant op de bodem) tussen de kalkoenfilet en erwten.

Bereidingswijze

Leg plakjes deeg op de groenten en druk de naden aan. Stop het deeg goed tussen de vulling en de rand van de vorm in en prik er met een vork gaatjes in.
Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar. Snijd intussen de resterende bosui in ringetjes en schep de sladressing door de ijsbergsla.
Leg een schaal of groot bord op de taartvorm en keer ze samen om. Bestrooi de tarte tatin met ringetjes bosui.

kan natuurlijk ook met kipfilet

Bron

Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top