1. Home
  2. Recepten
  3. Zomerse groentestrudel

Zomerse groentestrudel

Door: mgrietdijk

  •  , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2011

Ingrediënten 4 personen


1 pak filodeeg (ca. 120 g)
100 g champignons
1 courgette (ca. 200 g)
250 wortels
1 kleine ui
2 el olie
100 g erwten (diepvries)
zout en peper
2-3 el boter
150 g roomkaas of mascarpone
bakpapier


Verder heb je nodig


Oven, bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de groenten schoon, schil ze (indien nodig) en snijd ze fijn. Pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

Fruit de ui, de champignons en de groenten in de olie. Bak de erwten kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen.
Smelt de boter. Vouw het filodeeg uit elkaar. Leg de vellen kruislings op elkaar op een theedoek, bestrijk daarbij elk vel met de gesmolten boter. Roer de roomkaas glad en bestrijk de stapel vellen hiermee. Verdeel de groenten eroverheen.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden/hele lucht 175 graden, gas: stand 3). Sla de vellen naar binnen. Rol het geheel met behulp van de theedoek op. Leg de strudel met de naad op de onderkant op een bakblik. Bestrijk hem met boter. Bak de strudel in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met gerookte zalm en een kwarkdip.

Bron

Koken & genieten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgrietdijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top