Aspergetaart met kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2011
  • Aspergetaart met kip

    Aspergetaart met kip

    Aspergetaart met kip

Een hele romige taart, die een andere kijk op asperges geeft.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond asperges
3 ons kipfilet
6 a 7 sneetjes maisbrood (of de korstjes na het maken van tosti of toast)
50 gram pistachenootjes
70 gram roomboter
5 eieren
flinke bos verse peterselie
foelie 3 bloemblaadjes
paprikapoeder
nootmuskaat
peper en zout
klein schepje suiker
50 gram geraspte kaas, liefst ziltig en oud, (overjarig beemster of old amsterdam)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
aspergepan / magnetronstoommandje
ronde ovenschaal doorsnede ca 22 cm (mag ook van siliconen)
magnetron
oven

Voorbereiding

smelt het boter langzaam in de magnetron of een pannetje
zet de keukenmachine klaar met het hakmes en doe het brood met de nootjes en de geritste peterselie en hak goed fijn
schil de asperges, snijdt het kontje eraf en doe in stukjes in een stoommandje met een beetje zout, foelieblaadjes en een klein schepje suiker. Stoom de aspergestukjes in de magnetron of kook ze op het vuur beetgaar.

Bereidingswijze

Doe bij het broodmengsel één ei en de gesmolten boter. Mix alles in de keukenmachine tot een homogene massa. Bekleed hiermee de ovenschaal op de bodem en de randjes tot maximaal 2 cm hoogte. Bak dit in een heteluchtoven van 200 graden in ca. 10 minuten knapperig. Ondertussen zijn de aspgerges klaar (gooi het kookvocht niet weg!) Doe in de keukenmachine de kneedhaak met de helft van de aspergestukjes, alle kipfilet, 4 eieren en zet de machine op hoog. Het mengsel wordt moesachtig maar de vezel van de kip blijft behouden. Voeg 150 cc kookvocht, zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat toe en mix nog eens. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de asperges over de bodem. Voeg het mengsel over de hele bodem en verdeel dit. Zet de schaal opnieuw in de oven, na 20 minuten de geraspte kaas over de schaal verdelen en nog even laten smelten voor 2 a 3 minuten.

Serveertip

Heerlijk met een Pinot Grigio en een kaassalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten