varkensstoofvlees met kikkererwten in rode currysaus
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kg varkensstoofvleesblik van 250 g kikkererwten
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels bloem
olijfolie
3 eetlepels rode currypasta
2 grote uien
1/2 l kippenbouillon
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel piment
1 mespuntje cayennepeper
1 eetlepel komijn
nootmuskaat
Voorbereiding
Snij de uien fijn.
Bereidingswijze
Bak het vlees aan in de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Kruid het vlees met paprikapoeder, kurkuma, piment, cayennepeper, komijn en nootmuskaat. Zodra de buitenkant van het vlees een mooi bruin korstje heeft, haal je het uit de pan. Doe nu de fijngesneden uien erin en bak ze aan in dezelfde olie als het vlees. Als de uien glazig zijn, doe je het vlees terug in de pan. Voeg nu ook de bloem toe en meng onder het geheel. Voeg de tomatenpuree en de currypasta toe en roer onder het vlees. Als laatste voeg je de kikkererwten en de bouillon toe. Laat dit gerecht nu 1,5 uur stoven op een klein vuurtje.
Serveertip
Serveer dit gerecht met rijst of met noedels. Je kan er eventueel nog wat groenten bij wokken.