Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Spitzkool taartjes

Spitzkool taartjes

Door: tinkerella

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-04-2011

Ingrediënten 6 personen


250 gram aardappelen
500 gram spitzkool
3 el boter
125 ml bouillon
2 eieren
200 gram creme fraiche
2 el sesamzaad
200 gram feta
1-2 tenen knoflook
scherpe paprikapoeder
zout
1 tl oregano
12 bladjes bladerdeeg


Verder heb je nodig


Kookpan
bakpan
muffinbakvorm

heerlijke spitskool taartjes voor 6 pers
heerlijke spitskool taartjes voor 6 pers

Heerlijke spitskool taartjes
voor 6 personen
ook lekker voor kinderen.
als hoofdgerecht moet je 2 taartjes per persoon rekenen
als bijgerecht geschikt voor 12 personen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de oven voor op 180 graden
schil de aardappelen en kook ze.
als ze gaar zijn giet ze dan en laat ze afkoelen.
snij de spitskool in reepjes.
bak de spitskool kort aan met 1 el boter en blus het af met de bouillon.
laat dit 5 min smoren en laat het dan uitlekken in een vergiet.
meng de creme fraiche met de eieren en sesamzaadjes.
laat 2 el boter smelten en doe hier de oregano doorheen.
smeerde muffinbakvorm in met een beetje boter.

Bereidingswijze

Snij de aardappelen in blokjes en meng ze samen met de spitskool door het creme fraiche mengsel.
snij de feta in kleine blokjes en meng dit er ook doorheen.
doe de fijngesneden knoflook er doorheen en maak het op smaak met de paprikapoeder en zout.
smeer de bladerdeegbladjes met de gesmolten boter met oregano in.
doe elk bladerdeegblad in een muffinvorm en vul het met met de aardappel/spitskool mengsel
zet de muffinbakvorm onder in de oven.

Serveertip

2 per persoon met een lekker stukje vlees.
voor gezin met kinderen een worstje erbij en klaar mijn kinderen aten het zonder zeuren op.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkerella
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top