Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Pompoen
  6. Goulash met pompoen

Goulash met pompoen

Door: defrens

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-04-2011

Ingrediënten 4 personen


600 g runderriblappen, in stukjes van ca. 2 cm;
50 g boter;
7 uien, in ringen;
3 tenen knoflook, fijngesneden;
4 tomaten, in parten;
2 rode paprika`s, in stukken;
1 el sambal oelek;
1 el paprikapoeder;
1 blikje tomatenpuree (140 g);
1 pompoen;
3 el olijfolie;
300 g witte rijst.


Verder heb je nodig


Bakpapier


Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Dep het vlees droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een Braadpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 4 min. bruin. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, sambal, paprikapoeder, tomatenpuree en 150 ml water toe. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel op de pan op de kleinste kookpit 4 uur stoven. Schep af en toe om en voeg indien nodig extra water toe. 2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoen in dunne parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en leg de ongeschilde pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Rooster de pompoen in ca. 25 min. gaar. 3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de goulash met de rijst en de pompoen. Lekker met wat zure room.

Serveertip

Energie 870 kcal- Eiwit 43 g- Vet 37 g- Koolhydraten 92 g (per eenpersoonsportie)

Bron

Allerhande 01 2011



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top