Chocolade pistachio fudge van nigella lawson
- 0-10 min.
Ingrediënten
350 gr donkere pure chocoladegecondenseerde melk 400 gr blik
30 gr boter
snuifje zout
ongezouten 150 gr pistachenootjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 4322,60 kcal |
Koolhydraten | 311,13 g |
Eiwitten | 104,36 g |
Vetten | 293,63 g |
Benodigdheden
koelkast, deegroller, plastic zak, vierkant dienblad of vierkante ovenschaal bekleed met gladfolie of bakpapier.Bereidingswijze
Doe de gehakte chocolade, de gecondenseerde melk, de boter en het zout in een pan met dikke bodem en verwarm op een lage temperatuur en roer tot alles gesmolten en goed gemengd is.
Doe de noten in een diepvrieszak en plet ze met een rollende deegroller, tot ze verdeeld zijn in grote wat en kleinere stukken.
Voeg de noten aan het gesmolten chocolademengsel toe en roer goed .
Giet het mengsel in een 23cm vierkant dienblad, maak de bovenkant glad met een nat palette mes.
Laat afkoelen in de koelkast tot de zachte toffee, hard is.
Snijd in kleine stukken ongeveer 3cm x 2cm
7. De gesneden toffe kan in de diepvriezer bewaard worden
Naar behoefte ontdooien.
Bron
nigella lawson