Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en ansjovis

  • Frans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2011
  • Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en ansjovis

    Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en ansjovis

    Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en ansjovis

Deze smeltendzachte hapjes zijn op de Franse pissaladiëre gebaseerd. Ze zijn een voedzaam hapje voor bij een drankje.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
2 el olijfolie
1 grote Spaanse ui, doormidden en dan in dunne plakken gesneden
Zout en peper
1 tl tijmblaadjes, plus extra om te bestrooien
2 tl bruine basterdsuiker
1 pak 375 gr bladerdeeg
1 blikje van ca 55 gr ansjovisfilets, uitgelekt overlangs doormidden gesneden

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de uien toe, bestrooi ze met zout, peper en tijm. Smoor ze regelmatig omscheppend 20 minuten op laag vuur tot ze boterzacht zijn. Voeg de suiker toe en bak de uien regelmatig omscheppend circa 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Proef of ze goed van smaak zijn.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de velletjes bladerdeeg naast elkaar, elkaar overlappend als een grote rechthoek op een bakplaat. Verdeel de uien erop en schik de ansjovisfilets als een vlechtwerk op de uien.
Bak het bladerdeeg in circa 25 minuten knapperig en goudbruin. Snijd het in 12 vierkantjes of rechthoeken en bestrooi ze met tijm/ Die ze heet, warm of lauw op.

Bron

500 hapjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jessic avatar
jessic 18-10-2013

Ik heb het gisteren gemaakt, een blijvertje!

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 15-10-2013

Heb het meegenomen.Lijkt me lekker,dank je wel.Groetjes Ineke.

mansterkas avatar
mansterkas 13-10-2013

Lijkt me een heel lekker hapje. Dank je wel Marianne.

jessic avatar
jessic 13-10-2013

Dit lekker me heerlijk, dank je wel! GroetJes

Bonnie1975 avatar
Bonnie1975 01-06-2012

Hallo Marianne Oud, Lijkt me heerlijk, dit recept. Ik wil het graag maken. Wat bedoel je met Spaanse ui? Waar koop jij dat? Hartelijke groet, Bonnie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten