1. Home
  2. Recepten
  3. Zwartoogbonensalade met gegrilde groenten van ellen

Zwartoogbonensalade met gegrilde groenten van ellen

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2011

Ingrediënten 4 personen


150 gram zwartoogboontjes
Handvol rucola of andere sla
3 lente-uitjes in ringetjes
Bosje dille grof gehakt
20 zwarte olijven in kwarten
Olijfolie flinke scheut
1 eetl witte wijnazijn
Versgemalen peper
Sap van 1 citroen
Zout
Grillgroenten:
1of 2 artisjok hart (Blik)
2 jonge courgette
8 jonge bospeentjes
4 lente-uitjes
12 groene (aar)asperges schoongemaakt
8 radijzen
1 rode paprika in repen
1 kleine aubergine


Verder heb je nodig


Aluminium grillschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een dressing van 1 eetl water (uitlekwater uit blik) wijnazijn, olijfolie, peper, zout 1 theel citroensap.

Bereidingswijze

Meng de dressing met lente-ui ringetjes, olijven, dille en zwartoogboontjes en de sla.
Leg deze op een ruime serveerschaal.
Snijd de grilgroenten in diverse vormen van ongeveer gelijke dikte.
Doe ze in een schaal en wrijf ze in met olijfolie.
Rooster de groenten op een hete barbecue op een aluminium barbequeschaal tot ze gaar zijn en licht geschroeid.
Begin met de wortel die heeft de langste griltijd nodig.
Drapeer de gegrilde groenten over de bonensla en besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en zout



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elleniscooking


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elleniscooking
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top