1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2011

Ingrediënten 4 personen


- 1,5 kilo aardappels
- 1 kilo spruitjes
- circa 300 gram spekjes
- 200 ml culinaire room
- zout & peper
- boter



Heerlijke spruitjesstamppot voor in de winter. Zelfs voor degene die spruitjes niet lekker vinden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil en snij de aardappelen.
- Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes te verwijderen, onderkant stukje af te snijden en kruisje in te maken met je mes. (ivm gaar koken).
- Kook de aardappelen gaar in circa 25 minuten.
- Kook de spruitjes gaar in circa 8 minuten.
- Bak in de tussentijd de spekjes in circa 4 minuten met heel klein beetje boter.
- Giet de aardappelen & spruitjes af.
- Meng nu de aardappels met de spruitjes met een mixer door elkaar. Voeg voor het mengen peper, zout, beetje boter en de room toe.
- Schep nu als laatste de spekjes door de stamppot heen.

Serveertip

- Lekker met braadworst, slavinken of beenham.
- Ook lekker gebakken uien bij de spekjes.

Bron

..



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Juud88


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Juud88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top