1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

Door: Juud88

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2011

Ingrediënten 4 personen


- 1,5 kilo aardappels
- 1 kilo spruitjes
- circa 300 gram spekjes
- 200 ml culinaire room
- zout & peper
- boter



Heerlijke spruitjesstamppot voor in de winter. Zelfs voor degene die spruitjes niet lekker vinden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil en snij de aardappelen.
- Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes te verwijderen, onderkant stukje af te snijden en kruisje in te maken met je mes. (ivm gaar koken).
- Kook de aardappelen gaar in circa 25 minuten.
- Kook de spruitjes gaar in circa 8 minuten.
- Bak in de tussentijd de spekjes in circa 4 minuten met heel klein beetje boter.
- Giet de aardappelen & spruitjes af.
- Meng nu de aardappels met de spruitjes met een mixer door elkaar. Voeg voor het mengen peper, zout, beetje boter en de room toe.
- Schep nu als laatste de spekjes door de stamppot heen.

Serveertip

- Lekker met braadworst, slavinken of beenham.
- Ook lekker gebakken uien bij de spekjes.

Bron

..



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Juud88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top