1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Door: Juud88

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2011

Ingrediënten 4 personen


- 300 g spaghetti
- 1 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 250 g magere spekreepjes
- 3 eieren, bij voorkeur gepasteuriseerd
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- versgemalen peper
- 25 g boter



Heerlijke spaghetti carbonara die net iets anders is dan de traditionale carbonara.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de spaghetti in ruim kokend water `al dente` (beetgaar) en giet af.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak deze ca. 10 minuten.
- Stop de spaghetti in de pan bij de spekreepjes en knoflook en voeg de boter toe. Roerbak het geheel nog 1 minuut.
- Klop ondertussen de eieren los en meng dit met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden en veel versgemalen peper erdoor. Wanneer de saus te dik is, voeg dan een klein beetje water toe.
- Draai het vuur uit en meng de saus door de spaghetti met spekjes en Knoflook.

Serveertip

- Voeg eventueel nog wat ham toe op het einde van de spekreepjes.
- Gebruik eens tagliatelle ipv spaghetti.

Bron

Boursin site



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Juud88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top