1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-04-2011

Ingrediënten 4 personen


- 300 g spaghetti
- 1 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 250 g magere spekreepjes
- 3 eieren, bij voorkeur gepasteuriseerd
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- versgemalen peper
- 25 g boter



Heerlijke spaghetti carbonara die net iets anders is dan de traditionale carbonara.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de spaghetti in ruim kokend water `al dente` (beetgaar) en giet af.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en bak deze ca. 10 minuten.
- Stop de spaghetti in de pan bij de spekreepjes en knoflook en voeg de boter toe. Roerbak het geheel nog 1 minuut.
- Klop ondertussen de eieren los en meng dit met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden en veel versgemalen peper erdoor. Wanneer de saus te dik is, voeg dan een klein beetje water toe.
- Draai het vuur uit en meng de saus door de spaghetti met spekjes en Knoflook.

Serveertip

- Voeg eventueel nog wat ham toe op het einde van de spekreepjes.
- Gebruik eens tagliatelle ipv spaghetti.

Bron

Boursin site



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Juud88


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Juud88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top