1. Home
  2. Recepten
  3. Catelaanse tuinbonen

Catelaanse tuinbonen

Door: mondesir

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2011

Ingrediënten


Grote ui2 tenen knoflook1 rode paprika2 eetlepels olijfolie100 gram spekreepjes2 theelepels Provencaalse kruiden
2 eetlepels tomatenpuree (klein blikje)1 theel sambal badjak450 gram diepvriestuinbonen
2 deciliter witte wijn



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui grof en snijd de tenen knoflook in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de reepjes spek uit. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak het geheel al omscheppend ca. 3 min. Bak de tomatenpuree en de sambal 1 minuut mee. Voeg de tuinbonen en de wijn toe. Breng het geheel aan de kook en laat de tuinbonen in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Serveertip

Lekker bij een karbonade, kip of gebakken vis.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mondesir
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top