Huisgerookte chinese kipfilet

  • 0-10 min.
  • Huisgerookte chinese kipfilet

    Huisgerookte chinese kipfilet

    Huisgerookte chinese kipfilet

Deel dit recept

Ingrediënten
• 4 kipfilets
• 4 el zonnebloemolie (en 1 el extra)
• 2 tl sesamolie
• 8 el donkere sojasaus
• 4 el droge sherry
• 1 tl gemberpoeder
• halve tl sambal
• 2 tenen geperste knoflook
• 2 tl bruine suiker
• 3 stengeluien

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoven

Voorbereiding

Snijd de kip schuin in repen. Meng voor de marinade alle ingrediënten behalve de stengel uien door elkaar. Schep de kip erdoor en laat het vlees ongeveer 2 uur marineren. Schep af en toe even om. Vul de spiritusbranders en bekleed de bodem van de rook oven met folie.

Schep hierop 1 el beuken zaagsel naturel verdeeld boven de twee branders. Bekleed het rooster met folie en prik er gaatjes in. Snijd de stengel uien in fijne ringetjes.


Bereidingswijze

Laat de kip uitlekken en bewaar de marinade. Leg de filets op het rooster. Doe de deksel op de oven. Zet deze op het onderstel als de spiritus goed brandt. Als er rook uit het ventiliegaatje komt dit sluiten. Vanaf dat moment de kip 4 minuten roken.

Doof de branders en laat de kip in de gesloten oven afkoelen. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak de kip in ongeveer 6 minuten zachtjes gaar. Voeg de marinade toe en laat het geheel nog 4 minuten pruttelen. Eventueel een klein scheutje water toevoegen als de saus te dik wordt.


Bron

internet

Serveertip

Serveer met witte rijst en boontjes en strooi de stengel ui over de kip

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mondesir avatar
mondesir

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten