Jamie olivers watermeloensalade

  • Amerikaans, Salade
  • 0-10 min.

Het is een frisse salade echt voor de zomerdagen. De salade is te gebruiken als hoofd- en voorgerecht, voor een hoofd gerecht zou ik iets meer van de beschreven ingredienten gebruiken!

Ik zou van de ingredienten de suggesties echt gebruiken, anders heb je een beetje een kale salade!

Persoonlijk houd ik niet van munt dus heb ik die weggelaten uit de salade..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- olijfolie
- flinke hand pompoenzaad
- flinke hand zonnebloempitten
- zeezout en zwarte peper uit molen
- chilipoeder
- halve watermeloen
- 150 gr. schapenkaas OF hardegeitenkaas
- Bosje munt, alleen de blaadjes
- 3 lenteuitjes
- 2 limoenen

desgewenst: peper zonder pitjes in reepjes gesneden, waterkers, rucola of andere slasoorten toevoegen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1363,69 kcal
Koolhydraten 25,64 g
Eiwitten 68,53 g
Vetten 104,87 g
Benodigdheden
Koekepan

Bereidingswijze

- Bak de pitten in een drupje olijfolie en een snuf zout peper en chilipoeder tot ze lichtgekleurd zijn. Haal ze van het vuur en strooi ze uit over een bord. (anders kunnen de pitjes alsnog verbranden)

- Schil de watermeloen, probeer zoveel mogelijk zaadjes te verwijderen. Hak de watermeloen in grove stukken.

- Snijd de kaas in soortgelijke stukken

- Meng watermeloen met muntblaadjes(paar blaadjes overlaten) en gesneden lente-ui. Doe daar het sap van de limoenen, een scheut olijfolie, peper en zout bij

- Verdeel de stukken aangemaakte watermeloen over de borden en strooi er de brokjes kaas en geroosterde pitten overheen. Maak salade af met fijngesneden verse peper (als je durft) en rest van muntblaadjes

Bron

Jamie`s Amerika

Serveertip

wijnsuggestie: Toscaanse witte - een Vermentino

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sanntb avatar

Doorsturen

Home Recepten