Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Biologische biet- en tonijnsalade

Biologische biet- en tonijnsalade

Door: fuertaliza

  • Biologisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-04-2011

Ingrediënten 3 personen


300 gram rode bieten, 400 gram gekookte aardappelen, 15 zwarte olijven, 1 rode ui, 1 blikje tonijn.
Dressing: 2 theelepels mosterd, 1,5 theelpepel rode wijnazijn of balsamico, zout en peper, 4 eetlepeles olie, 3 eetlepeles fijngehakte peterselie, 1 eetlepel dille.
Garnering: 2 of 3 hardgekookte eieren.


Verder heb je nodig


Vergiet

Biologische biet- en tonijnsalade
Biologische biet- en tonijnsalade

Heerlijk fris-zoete salade met biologische aardappelen en bieten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Snijd aardappelen ook in blokjes van hetzelfde formaat. Snijd de zwarte olijven in kleine stukjes. Snipper de ui. DOe de tonijn in een vergiet en laat het uitlekken.

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep ze door de salade. Garneer met de eieren.

Serveertip

Stokbrood (evt met boter).
Van de overige zwarte olijven heb ik een lekkere tapenade gemaakt met ansjovis, kappertjes, knoflook, peper, zout en olijfolie.

Bron

Scheurkalender



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fuertaliza
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top