1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse amandeltaart

Spaanse amandeltaart

Door: sammy69

  • Spaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2011

Ingrediënten


150 g bloem
zout
100 g boter (koud)
5 eieren
250 g suiker
1 mespunt kaneel
geraspte citroenschil
250 g amandelschaafsel
poedersuiker


Spaanse amandeltaart
Spaanse amandeltaart

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed bloem, snufje zout, 100 g boter in stukjes, een ei en 1 el water tot een samenhangend deeg. Laat ca. 30 min. afgedekt rusten in de koelkast.
Bedek de bodem van de springvorm met 2/3 van het deeg. Gebruik de rest van het deeg om de vormrand te bekleden (3-4 cm hoog). Prik enkele gaatjes in de bodem.
Klop 4 eieren en suiker 6-8 min. schuimig. Voeg de kaneel, citroen en amandel toe. Giet het mengsel in de taartvorm.
Bak 35-40 min. op 150°C. Bestrooi met poedersuiker.

Bron

Koken&Genieten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top