1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Kabeljauw
  6. kabeljauw met rivierkreeftjes in mosterd/dilleroomsaus

kabeljauw met rivierkreeftjes in mosterd/dilleroomsaus

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-04-2011

Ingrediënten 2 personen


3 á 400gr kabeljauw, 1 bakje gepelde rivierkreeftjes, verse dille, 1/2 el grove mosterd, 1 pakje kookroom ( bijv.Campina), 1/2 thl. citroenzest, 5 á 6 el droge witte wijn,zout & peper,half blokje visbouillon.


Verder heb je nodig


Oven, vuurvaste schaal.


Vis met schaaldieren gegaard in een romige saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de stukken vis in een vuurvaste schaal(invetten is niet nodig)en bestrooi ze aan alle kanten met een weinig zout en peper. Voeg de kreeftjes er aantoe. Meng in een kom de room met de mosterd, fijn gehakte dille, zeer fijn gehakte citroenzest en de wijn.
Verkruimel de helft van `t visbouillonblokje erover.
Roer alles goed door elkaar en giet over de stukken vis en wel zo dat de vis nét onder staat.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200*.
Zet de schaal in het midden vd oven en de timer op 15 minuten.
( temp en tijd afhankelijk van type oven)

Serveertip

Dit gerecht is erg lekker met bospeen en gekookte aardappeltjes.
Wil je het gerecht nog luxer maken, gebruik dan een combinatie van kabeljauw en stukken zalm.
De rivierkreeftjes kun je vervangen door grote, gepelde garnalen.
De citroenzest kan vervangen worden door sina(a)appelzest.
Ik wens je eetsmakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cocotte


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cocotte
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top