1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scones

Scones

Door: mats6

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2011

Ingrediënten 15 personen


*450 gram zelfrijzend bakmeel
*120 gram rozijnen
*2 eieren
*120 gram boter (ongezouten)
*6 eetlepels melk
*snufje zout
*vanillesuiker


Verder heb je nodig


Mixer, bakplaat, oven, deegroller.

Mengen

Zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en boter mengen

Zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en boter mengen
Ingredienten

De ingredienten

De ingredienten
Deeg

Deeg kruimelig maken

Deeg kruimelig maken
Ei-mengsel toevoegen

Het ei/rozijnen-mengsel bij het kruimelig deeg toevoegen

Het ei/rozijnen-mengsel bij het kruimelig deeg toevoegen
Deeg

Het deeg als het klaar is.

Het deeg als het klaar is.
Deeg uitrollen

Het deeg uitrollen tot 2-3 centimeter dik.

Het deeg uitrollen tot 2-3 centimeter dik.
Deeg uitsteken

De scones uit het deeg gestoken en op een bakplaat gelegd.

De scones uit het deeg gestoken en op een bakplaat gelegd.

Scones zijn Engelse baksels die worden geserveerd met een klodder jam, clotted cream (soort van dikke slagroom) en lemon curd. Het zijn geen koekjes, broodjes of cakejes; maar meer iets tussen deze drie in.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en wel de rozijnen in water of in vruchtensap.

Bereidingswijze

1. Smelt de boter en meng het bakmeel en half zakje vanillesuiker met de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Meng niet te lang door!
2. Klop in een ander bakje de eieren met 5 eetlepels melk en voeg hierbij de gewelde rozijnen en een flinke snuf zout toe.
3. Maak in het meelmengsel een kuiltje en giet het eimengsel hierin. Roer alles door elkaar met een spatel (of mixer met deeghaken) tot er een droog deeg ontstaat. Het moet niet te droog zijn, je moet het namelijk wel uit kunnen rollen zonder dat het uit elkaar valt. Is het te droog? Voeg dan nog wat melk toe. Zorg dat je het deeg niet teveel kneedt.
4. Rol het deeg nu uit met de deegroller. Het mag flink dik zijn. Zo`n 2-3 centimeter is een goede dikte.
5. Steek nu de scones uit het deeg met een glas of met een steekvormpje. Je kan het natuurlijk ook afsnijden of scheuren.
6. Bestrijk de scones nog even met melk, zodat het een mooi kleurtje krijgt en bak het ongeveer 15-20 minuten op 200 graden. Leg de scones op de bakplaat dicht bij elkaar, dan rijzen ze beter.

Serveertip

Snij de scones door het midden open en doe op de ene kant een dikke klodder clotted cream, slagroom of lemon curd en op de andere helft een lekkere jam.
Je kan de scones ook invriezen en ze gelijk uit de vriezer in de oven doen.

Bron

Kookrevolutie, Jamie Oliver en een beetje van mijzelf!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mats6
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top