Raapstelensoep

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2011
  • Raapstelensoep

    Raapstelensoep

    Raapstelensoep

Dit jaar kreeg ik 2 grote bossen raapstelen uit eigen tuin van tante Tiny, de tante van een goede vriendin.
De eerste bos aten we in ons zomerse stamppotje en van de tweede maakte ik soep. Echt overheerlijk en erg makkelijk bijvoorbeeld als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of blender

Voorbereiding

Was de bos raapstelen goed en snijd deze grof tot nagenoeg onderaan de steeltjes.

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de raapstelen toe en laat deze enkele minuten slinken. Nu kan het kokende water erbij en de bouillonblokjes. Kook de soep 10 minuten door en pureer deze met de staafmixer. Voeg de crème fraiche toe en mix deze er doorheen.

Serveertip

Doe de soep in kommen, garneer voorzichtig met enkel plakjes ei, wat bieslook en zwarte peper

Laatste reacties

hedy1962 avatar
hedy1962 25-05-2013

Hallo Hanneke , Ik heb je recept meegenomen hoor want ik ben dol op lekkere soeprecepten. Als ik het gemaakt heb , krijg je mijn reactie. Een fijn weekend. Groetjes, hedy

ArualB avatar
ArualB 25-05-2013

Lekker soepje hoor. Meestal maak ik een stamppotje van raapstelen maar dit is een welkome afwisseling, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten