1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Raapstelensoep

Raapstelensoep

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2011

Ingrediënten 4 personen


  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 flinke bos raapstelen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 1 el crème fraiche
  • 1 liter kokend water
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 el fijngesnipperde bieslook
  • peper uit de molen


Verder heb je nodig


Staafmixer of blender


raapstelensoep
raapstelensoep

Dit jaar kreeg ik 2 grote bossen raapstelen uit eigen tuin van tante Tiny, de tante van een goede vriendin.
De eerste bos aten we in ons zomerse stamppotje en van de tweede maakte ik soep. Echt overheerlijk en erg makkelijk bijvoorbeeld als voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de bos raapstelen goed en snijd deze grof tot nagenoeg onderaan de steeltjes.

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de raapstelen toe en laat deze enkele minuten slinken. Nu kan het kokende water erbij en de bouillonblokjes. Kook de soep 10 minuten door en pureer deze met de staafmixer. Voeg de crème fraiche toe en mix deze er doorheen.

Serveertip

Doe de soep in kommen, garneer voorzichtig met enkel plakjes ei, wat bieslook en zwarte peper



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top