Zalmfilet met asperges uit de oven

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2011
  • Zalmfilet met asperges uit de oven

    Zalmfilet met asperges uit de oven

    Zalmfilet met asperges uit de oven

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g
* sap en rasp van 1 sinaasappel
* 500 g witte asperges
* 1 bosuitje, in dunne ringetjes
* 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
* 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
* versgemalen zwarte peper
* 2 theelepels grof zeezout
* 50 g boter, gesmolten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
Breng de asperges met koud water aan de kook. (5 min laten koken)
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.

Bereidingswijze

Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.

Bron

Visrecepten

Serveertip

Lekker met gekookte krieltjes in de schil.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

evdk avatar
evdk 03-06-2016

leuke reactie kaalten, wij eten dit ook erg vaak! Vooral dat knapperige van de asperges...heerlijk!

kaalten avatar
kaalten 03-06-2016

In één woord ver-ruk-ke-lijk!!! Heb de asperges eerst 12 min in de stoomoven gedaan. Waren heerlijk mals. Dit recept blijft!!

Eveline66 avatar
Eveline66 30-04-2015

Heerlijk gerecht

Eveline66 avatar
Eveline66 30-04-2015

Een heerlijk gerecht dat zeker vaker op tafel komt. OOk de combinatie van ingredienten was heerlijk. De asperges waren goed gaar maar ik heb dan ook een grote platte overschaal gebruikt zodat de asperges in het sap konden garen en door het bakpapier erover drogen ze niet uit.

petdi58 avatar
petdi58 11-05-2014

Weinig toe te voegen aan de vorige reacties. Heerlijk; verassend en prachtige smaakcombi. Met een heerlijke auxerrois (luxemburg) een sterrengerecht ;-) Ook bij mij waren asperges niet 'boterzacht' De knapperigheid was ok, maar iets langer voorkoken (bijv 10 min) zou de smaak beter in balans brengen. Dat gaan we dan de volgende keer zeker proberen ;-) Dank voor dit gerecht. Peter

Lydje1803 avatar
Lydje1803 03-05-2014

Dit is echt heerlijk! Heb het precies gedaan zoals het er stond en alles was heerlijk en gaar. Dit gaan we zeker vaker eten.

mandykuh87 avatar
mandykuh87 26-09-2013

ik vond het erg lekker!ziet er ook erg mooi uit.

evdk avatar
evdk 02-05-2012

de asperges behoren knapperig te blijven in dit recept, ik heb het vele malen gemaakt, precies wat recept voorschrijft...... héérlijk!! maar idd... anders dat je gewend bent.... je moet er van houden...

mikoo avatar
mikoo 02-05-2012

Het was heerlijk. Wij hadden wel de asperges (met de schillen) 10 minuten voorgekookt. De volgende keer mag dat nog langer want zelfs nu waren de asperges niet gaar. Overigens deed het voorkoken niets af van de smaak. De sinaasappel was er heel goed ingetrokken. Dit gerecht komt vaker op tafel. Ook erg leuk als je gasten hebt want het ziet er erg mooi uit.

lenya avatar
lenya 21-04-2012

Vorige week gesmuld van je recept. Ook mijn asperges waren niet allemaal helemaal gaar, maar ik zou ze zeker niet apart koken. Juist die smaak met sinaasappel is erg lekker. Volgende keer neem ik een grotere schaal, zodat alle asperges goed in het vocht liggen. Want een volgende keer komt er zeker. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten