Zalmfilet met asperges uit de oven

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Zalmfilet met asperges uit de oven

    Zalmfilet met asperges uit de oven

    Zalmfilet met asperges uit de oven

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g
* sap en rasp van 1 sinaasappel
* 500 g witte asperges
* 1 bosuitje, in dunne ringetjes
* 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
* 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
* versgemalen zwarte peper
* 2 theelepels grof zeezout
* 50 g boter, gesmolten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 412,81 kcal
Koolhydraten 8,59 g
Eiwitten 32,07 g
Vetten 27,04 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
Breng de asperges met koud water aan de kook. (5 min laten koken)
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.

Bereidingswijze

Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.

Bron

Visrecepten

Serveertip

Lekker met gekookte krieltjes in de schil.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

evdk avatar
evdk

Doorsturen

Home Recepten