
* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g
* sap en rasp van 1 sinaasappel
* 500 g witte asperges
* 1 bosuitje, in dunne ringetjes
* 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd
* 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt
* versgemalen zwarte peper
* 2 theelepels grof zeezout
* 50 g boter, gesmolten
Energie: 440 kCal | 1850 kJ
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen. Schil de asperges op een plank met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde. Draai de asperges steeds een slag. Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af.
Breng de asperges met koud water aan de kook. (5 min laten koken)
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges. Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier. Schuif de schaal in de oven. Schakel de oven in op 180 °C en laat de zalm en asperges in 25 minuten gaar worden.
Lekker met gekookte krieltjes in de schil.
Visrecepten
evdk 03-06-2016
leuke reactie kaalten, wij eten dit ook erg vaak! Vooral dat knapperige van de asperges...heerlijk!
kaalten 03-06-2016
In één woord ver-ruk-ke-lijk!!! Heb de asperges eerst 12 min in de stoomoven gedaan. Waren heerlijk mals. Dit recept blijft!!
Eveline66 30-04-2015
Heerlijk gerecht
Eveline66 30-04-2015
Een heerlijk gerecht dat zeker vaker op tafel komt. OOk de combinatie van ingredienten was heerlijk. De asperges waren goed gaar maar ik heb dan ook een grote platte overschaal gebruikt zodat de asperges in het sap konden garen en door het bakpapier erover drogen ze niet uit.
petdi58 11-05-2014
Weinig toe te voegen aan de vorige reacties. Heerlijk; verassend en prachtige smaakcombi. Met een heerlijke auxerrois (luxemburg) een sterrengerecht ;-)
Ook bij mij waren asperges niet 'boterzacht' De knapperigheid was ok, maar iets langer voorkoken (bijv 10 min) zou de smaak beter in balans brengen.
Dat gaan we dan de volgende keer zeker proberen ;-)
Dank voor dit gerecht.
Peter