1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Bastogne koek
  6. Banoffie Pie met Bastogne

Banoffie Pie met Bastogne

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2011

Ingrediënten


Blikje gecondenseerde melk (friesche vlag, er is maar één soort in de supermarkt), 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer), Potje ongeklopte slagroom, Pak bastognekoeken (ongeveer 20 nodig), Suiker naar eigen voorkeur voor het verzoeten van de slagroom (niet nodig), Boter, Cacaopoeder/hagelslag (garnering)


Verder heb je nodig


Mixer, Pan, Taartvorm, Bak voor slagroom te kloppen, Blender.


Banoffie Pie met Bastogne
Banoffie Pie met Bastogne
Banoffie Pie met Bastogne
Banoffie Pie met Bastogne
Banoffie Pie met Bastogne
Banoffie Pie met Bastogne

Heerlijk, smeuige Banoffie pie. Zachte structeren van caramel, banaan en room, gecombineerd met een knapperige bodem van Bastogne. Taart voor ieder moment.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Blikje gecondenseerde melk drie uur lang koken in een pan met water. Zorg dat het blikje telkens onder water staat.
*Bak koudzetten voor de slagroom

Bereidingswijze

*Hak de bastognekoeken fijn (evt in de blender)
*Smelt de boter en meng dit door de kruimels, in de taartvorm doen en goed aanstampen totdat er mooie dunne bodem ontstaat.
*Na Drie uur het blikje gecondenseerde melk uit de pan halen en zeker `n kwartier laten afkoelen (uit eigen ervaring: anders spuit de caramel onder druk omhoog;))
* De bananen in plakjes snijden en deze verdelen over de bodem van bastogne.
* Blikje caramel openen, roeren en gelijkmatig over de banaan-laag gieten en met een lepel verspreiden.
* (met genoeg ingredienten is het mogelijk nu deze stap banaan-karamel nog een keer te herhalen)
*Klop de slagroom stijf in een koude bak (even in de vriezer van te voren). Hier naar smaak suiker aan toevoegen. Schep de slagroom op de banaan-karamellaag en verdeel dit mooi.
*Zet de taart nog even in de koelkast zodat de karamel afkoelt
*BEstrooi eventueel met Cacaopoeder of Hagelslag.
*Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Bron

Terras in Portugal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michani


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michani
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top