Banoffie Pie met Bastogne

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2011
  • Banoffie Pie met Bastogne

    Banoffie Pie met Bastogne

    Banoffie Pie met Bastogne

  • Banoffie Pie met Bastogne

    Banoffie Pie met Bastogne

    Banoffie Pie met Bastogne

Heerlijk, smeuige Banoffie pie. Zachte structeren van caramel, banaan en room, gecombineerd met een knapperige bodem van Bastogne. Taart voor ieder moment.

Deel dit recept

Ingrediënten
Blikje gecondenseerde melk (friesche vlag, er is maar één soort in de supermarkt), 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer), Potje ongeklopte slagroom, Pak bastognekoeken (ongeveer 20 nodig), Suiker naar eigen voorkeur voor het verzoeten van de slagroom (niet nodig), Boter, Cacaopoeder/hagelslag (garnering)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, Pan, Taartvorm, Bak voor slagroom te kloppen, Blender.

Voorbereiding

*Blikje gecondenseerde melk drie uur lang koken in een pan met water. Zorg dat het blikje telkens onder water staat.
*Bak koudzetten voor de slagroom

Bereidingswijze

*Hak de bastognekoeken fijn (evt in de blender)
*Smelt de boter en meng dit door de kruimels, in de taartvorm doen en goed aanstampen totdat er mooie dunne bodem ontstaat.
*Na Drie uur het blikje gecondenseerde melk uit de pan halen en zeker `n kwartier laten afkoelen (uit eigen ervaring: anders spuit de caramel onder druk omhoog;))
* De bananen in plakjes snijden en deze verdelen over de bodem van bastogne.
* Blikje caramel openen, roeren en gelijkmatig over de banaan-laag gieten en met een lepel verspreiden.
* (met genoeg ingredienten is het mogelijk nu deze stap banaan-karamel nog een keer te herhalen)
*Klop de slagroom stijf in een koude bak (even in de vriezer van te voren). Hier naar smaak suiker aan toevoegen. Schep de slagroom op de banaan-karamellaag en verdeel dit mooi.
*Zet de taart nog even in de koelkast zodat de karamel afkoelt
*BEstrooi eventueel met Cacaopoeder of Hagelslag.
*Eet smakelijk :)

Bron

Terras in Portugal

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 13-08-2013

Wil je recept van de week maken maar loopt de slagroom niet terug als je hem erop doet wil hem meenemen naar me moeder of me werk. groetjes monique

pwiggers avatar
pwiggers 14-03-2013

Ziet er lekker uit. Worden de bananen niet znel bruin? Misschien handig om de banenen met citroensap te besprenkelen? Groetjes, Petra

jokevd1 avatar
jokevd1 20-04-2011

Een snel-klaar taart is altijd handig. Dat trucje met de gekarameliseerde melk ken ik al en het zal vast een lekkere taart opleveren; ik neem je recept mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten