Fruitsoepje en rolcake met chocolade als nagerecht.

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2011
  • Fruitsoepje en rolcake met chocolade als nagerecht.

    Fruitsoepje en rolcake met chocolade als nagerecht.

    Fruitsoepje en rolcake met chocolade als nagerecht.

Deze lichte zomerse fruitsoep is een ideale afsluiting van een copieuze maaltijd. Extra lekker met een plak rolcake met chocolade!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
VOOR DE FRUITSOEP
1 pakje roodfruit uit de diepvries
100 gr suiker
½ citroen
VOOR DE ROLCAKE
60 gr bloem
100 gr fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr chocoladepasta
1 mespuntje zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng 10 cl water met de suiker aan de kook. Laat een paar minuten koken. Pureer het fruit in een blender. Voeg de suikersiroop e het citroensap toe. Zet 2 uur koel weg.
Maak de cake. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schei de eiwitten met een mespunt zout goed stijf.
Klop de eidooiers met de fijne suiker en de vanillesuiker tot een bleekgeel mengsel. Spatel het eiwit erdoor. Voeg de bloem toe. Meng goed.
Strijk het deeg in een rechthoek op een ingevette ovenplaat. Bak het deeg 15 minuten. Laat het onder een vochtige theedoek afkoelen.
Bestrijk de cake met chocoladepasta. Rol hem stijf op. Wikkel de rol in een vershoudfolie en leg koel weg.
Schep de soep in het glaasjes. Snijd de rolcake in plakken. Zet elk glaasje op een bordje en leg er een paar plakken rolcake naast.

Bron

atlas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten