1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van crëmes brûlées met zalm.

Amuse van crëmes brûlées met zalm.

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2011

Ingrediënten 12 personen


2 plakken gerookte zalm
25 cl slagroom
2 eidooiers
Zout en peper
2 el bruine suiker
Een paar takjes dille


Verder heb je nodig


Oven

cremes brulees
cremes brulees

Créme brûlee wordt meestal als toetje geserveerd. Serveer deze hartige versie op lepels voor een verrassend effect!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 90 graden

Bereidingswijze

Snijd 12 plakjes gerookte zalm. Houd ze apart om te garneren. Hak de rest in een keukenmachine.
Verwarm de slagroom. Klop in een kom de eierdooiers los, voeg de kokende slagroom toe en daarna de fijngehakte zalm. Pureer alles met een staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de crème in ovenvaste porseleinen lepels.
Zet 25 minuten in de oven. Haal de nog trillende crèmes uit de oven. Laat ze afkoelen en zet ze 2 uur koel weg.
Bestrooi de crèmes met bruine suiker en karamaliseer ze met een brander (of zet ze even onder de hete ovengrill).
Leg op elke crème een dubbelgevouwen stukje zalm. Garneer met takjes dille.

Bron

Atlas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top