Amuse van meloenbolletjes met specerijen

  • Frans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2011
  • Amuse van meloenbolletjes met specerijen

    Amuse van meloenbolletjes met specerijen

    Amuse van meloenbolletjes met specerijen

Serveer als een lichte, geraffineerde appetizer deze gekaramelliseerde meloenbolletjes met specerijen. Een fascinerende smaaksensatie tussen zoet en zout.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 honingmeloen
3 el suiker
1 mespuntje peper
1 mespuntje kaneelpoeder
1 mespuntje gemberpoeder
2 el crème fraiche
4 dunne plakjes Bünderflesh (gedroogd rundvlees)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Amuse schaaltjes

Bereidingswijze

Halveer de meloen en verwijder de pitjes in het midden. Schep met een meloenlepel uit het vruchtvlees.
Laat in een koekenpan met antiaanbaklaag de 3 el suiker op zacht vuur karamelliseren met 1 el water.
Voeg de specerijen toe als de suiker gekarmelliseert. Voeg al roerend de crème fraiche toe. Laat even inkoken.
Snijd elk plakje blees in de lengte in drie stukken. Wikkel elk meloenbolletje in een stukje vlees.
Zet het vlees met een houten prikkertje op de meloen vast. Giet de karamel in de lepels.
Leg op elke lepel een meloenbolletje met blees. Dien meteen op.

Bron

atlas

Serveertip

Meteen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten