Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

  • Frans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-04-2011
  • Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

    Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

    Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
80 gram bloem
1 zakje gist
2 eieren
5 el zonnebloemolie
2 el geraspte gruyere geraspt
2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 mespuntjes nootmuskaat
Zout en peper
1 plak gekookte ham
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding


Verwarm de oven op 210 graden

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het gist. Giet de eidooiers in een kuiltje in het midden van de bloem en bewaar het eiwit in een andere kom.
Meng de bloem den de eierdooiers. Klop het eiwit schuimig. Voeg het eiwit voorzichtig toe aan het ei-bloemmengsel.
Voeg de olie toe en klop met een garde. Voeg de geraspte kas en de nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vet van de ham. Snijd de plak ham in kleine blokjes en roer ze voorzichtig door het beslag.

Doe een el beslag in elke uitholten van een (liefst) siliconen bakvorm. Bak de cakejes 5 minuten draai de oventemperatuur terug naar 180 graden en bak ze nog 5 minuten. De madeleines moeten licht goudbruin zijn, maar laat ze niet te lang in de oven, want dan drogen ze uit. Laat ze afkoelen op een rooster. Serveer ze lauw of op kamertemperatuur.

Bron

Atlas

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten