spitskool uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr spitskool
1 thl mosterdzaad
een snufje cayennepeper
30 gr notenpasta
2 thl karwij



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kool in repen van 3 cn dik. Bak de gesnipperde uien en de geperste knoflook met het karwijzaad in de olie glazig.
Voeg kool en zout toe en bak het 5 min mee. Voeg een bodempje water toe en stoof de kool beetgaar. Roer dan het mosterdzaad en de cayennepeper erdoor.
Doe de kool in een ingevette ovenschaal. Er moet 1 cm kookwater in staan anders zonodig aanvullen met bouillon of water. Verwarm de oven op 220/

Bron

vitatas week 15-16

Serveertip

Maak een sausje van room en notenpastaen strijk dit over de kool. Zet de schaal in de oven 15 min.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten