Gerookte paling uit een glaasje
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!
Ingrediënten 6 recipe.people
1 pakje gerookte paling1/2 komkommer
balsamico-honing dressing
3 lekkere tomaten
peper en zeezout uit de molen
1 bosui
olie voor koude bereiding
3 zoetzure augurkjes
mayo uit een tube
zwart sesamzaad
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 123,74 kcal |
Koolhydraten | 2,32 g |
Eiwitten | 3,29 g |
Vetten | 11,03 g |
Benodigdheden
mes, snijplank,6 amuse glaasjes, 4 plastic bakjesVoorbereiding
snijd de paling in kleine blokjes en maak 6 porties, zet op een koele plek tot gebruik
was de komkommer,verwijder het zaad en snijd in blokjes even groot als de paling
vermeng de komkommer met de balsamico-dressing en zet weg in een plasticbakje
halveer de tomaten en snijd de steelaanzet weg,verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes
vermeng met het zout en de peper
zet weg in een plasticbakje
snijd het onderste deel van de bosui
verwijder verslapte delen en snijd de ui in kleine ringetjes, vermeng met de olie
zet weg in een plasticbakje
snijd de augurkjes in kleine blokjes, gooi het begin en uiteinde weg
bewaar in een plasticbakje
Bereidingswijze
vlak voor het het serveren pak je de amuse glaasjes
maak laagjes van komkommer,tomaat, bosui, augurkjes en druk zachtjes aan
eindig met de paling
Serveertip
spuit een beetje mayo op de amuse en strooi er wat zwart sesamzaad over. Eet smakelijk