Advocaattrifle met aardbeien in een glaasje

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2011
  • Advocaattrifle met aardbeien in een glaasje

    Advocaattrifle met aardbeien in een glaasje

    Advocaattrifle met aardbeien in een glaasje

Trifles worden meestal in een grote schaal gemaakt. Ik heb er deze keer voor gekozen om ze in kleine glaasjes te maken. De aardbeien zijn vooraf gemarineerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 lange vingers
250 gr aardbeien
sap van 1 sinaasappel
scheutje bijpassende likeur (aardbeienlikeur of cointreau bijv.)
4 eetl advocaat
1 dl slagroom
poedersuiker
100 gr mascarpone
wat geroosterde amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 coupes of mooie glazen
fruitpers
slagroomklopper

Bereidingswijze

Pers de sinaasappel uit. Maak de aardbeien schoon (hou er een paar achter voor garneren) en laat de aardbeien even marineren in de helft van het sinaasappelsap met een klein scheutje likeur.
Breek de lange vingers in stukjes. Verdeel deze over de 4 coupes en besprenkel de lange vingers ook met wat likeur.

Verdeel het aardbeienmengsel over de lange vingers. Klop de mascarpone los met de advocaat en de rest van het sinaasappelsap en verdeel dit over de aardbeien.
Klop de slagroom met de poedersuiker en garneer hiermee de coupes. Zet er een mooie aardbei op en eventueel wat geroosterd amandelschaafsel.

Serveertip

Overheerlijk nagerecht!

Laatste reacties

hilpos avatar
hilpos 06-12-2013

Was erg lekker, ga het zeker vaker maken!

susan56 avatar
susan56 19-04-2011

Lijkt me erg lekker, ik zet het in m``n kookboek, groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten