Perziken in limoncello met citroensorbetijs

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2011
  • Perziken in limoncello met citroensorbetijs

    Perziken in limoncello met citroensorbetijs

    Perziken in limoncello met citroensorbetijs

Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 vanillestokje
60 gram suiker
1/8 ltr droge witte wijn
½ citroen
3 eetlepels limoncello (Ital. Citroenlikeur)
3 rijpe perziken (bij gebrek aan verse perziken kan dit eventueel met perziken uit blik worden gemaakt)
citroen sorbetijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Voorbereiding

Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrappen.
Merg + vanillestokje met suiker en witte wijn aan de kook brengen.
Citroen in dunne plakjes snijden en door de witte wijn roeren. .
Limoncellolikeur eraan toevoegen en alles laten afkoelen.

Bereidingswijze

Vel en pit van perziken verwijderen en perziken in hele dunne plakjes snijden. Perziken in de marinade leggen en minstens 2 uur laten marineren. Af en toe de perziken omkeren.

Serveertip

Lekker met citroen sorbetijs

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 05-01-2015

Hoi Petra. Krijg binnenkort gasten dus was op zoek naar een lekker fris dessert. Dit gaat het dus worden. Groet van Ria

susan56 avatar
susan56 26-03-2012

Deze neem ik van je mee, ik zit een beetje te zoeken voor een lekker fris toetje, dit lijkt me erg lekker en Limoncello heb ik nog staan. gr. Susan

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 15-08-2011

Heb dit verleden week gemaakt toen ik mijn schoonbroer en zijn vrouw te eten had. Wij hebben er alle vier heerlijk van gesmuld en het is een definitieve aanrader voor iedereen die een lekker fris en licht desert wilt maken. Nogmaals bedankt voor dit recept, groetjes, Margrit

caroca avatar
caroca 08-07-2011

Nog een vraagje: gebruik je droge witte wijn? Groet, Caro

caroca avatar
caroca 05-07-2011

Dit lekkers neem ik mee! Groetjes, Caro

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 08-05-2011

Petra; dit toetje kan ik ook hebben, lekker geen room erin. Het ziet er geweldig uit. Ik neem het mee. Bedankt, Margrit

adeline43 avatar
adeline43 20-04-2011

misschien wordt dit wel het dessert voor na de bbq paasmaandag,bedankt.Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten