1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Limoncello
  5. Perziken in limoncello met citroensorbetijs

Perziken in limoncello met citroensorbetijs

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2011

Ingrediënten 6 personen


1 vanillestokje
60 gram suiker
1/8 ltr droge witte wijn
½ citroen
3 eetlepels limoncello (Ital. Citroenlikeur)
3 rijpe perziken (bij gebrek aan verse perziken kan dit eventueel met perziken uit blik worden gemaakt)
citroen sorbetijs


Verder heb je nodig


Pan


Perziken in limoncello met citroensorbetijs

Heerlijk zomers en fris nagerecht!

Heerlijk zomers en fris nagerecht!

Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrappen.
Merg + vanillestokje met suiker en witte wijn aan de kook brengen.
Citroen in dunne plakjes snijden en door de witte wijn roeren. .
Limoncellolikeur eraan toevoegen en alles laten afkoelen.

Bereidingswijze

Vel en pit van perziken verwijderen en perziken in hele dunne plakjes snijden. Perziken in de marinade leggen en minstens 2 uur laten marineren. Af en toe de perziken omkeren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met citroen sorbetijs



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top