Sinasappel Vanillecake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-04-2011
  • Sinasappel Vanillecake

    Sinasappel Vanillecake

    Sinasappel Vanillecake

feestelijke cake met een mooie topping

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
VOOR DE TOPPING:
225 gr. suiker
115 ml water
1 vanillestokje opengesneden
1 siansappel, geschild en in hele dunne plakjes.

VOOR DE CAKE:
4 eieren
225 gr. suiker
1 theel. vanille-extract
100 gr. bloem
150 gr. roomboter gesmolten
170 gr. geschaafde amandelen
1 theel. bakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde taartvorm van 20 cm doorsnede (geen springvorm)

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 180 graden

MAAK EERST DE TOPPING WANT DEZE GAAT ALS EERSTE IN DE VORM

Bereidingswijze

Topping:
doe alle ingredienten in een pan en breng zachtjes aan de kook laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen, niet te hard.
Haal de sinasappel uit het vocht en bedek de bodem van de taartvorm hiermee.
CAKE:
Klop in een kom de eieren, vanille en suiker doorelkaar en voeg dan de gesmolten boter, de bloem , bakpoeder en amandelen toe.
Schep het beslag in de taartvorm op de sinasappelschijfjes en bak de taart in 50 min. gaar.
Laat helemaal afkoelen en stort daarna voorzichtig op een serveerschaal

Bron

Elle

Serveertip

Lekker met , niet te zoete, slagroom

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 19-04-2011

Hallo, in het recept staat geschilde sinasappel maar ik heb het met schil gedaan omdat het door de topping iets geconfijt is, ook het snijden in dunne plakjes gaat makkelijker met schil. Het is maar net wat je zelf lekkerder vindt. groetjes Susan

ecureuil avatar
ecureuil 18-04-2011

Leuk recept. Een vraagje: je hebt het over "geschilde" sinaasappel, op de foto zie ik wèl schil?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten