Sinasappel Vanillecake
- Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 18-04-2011
feestelijke cake met een mooie topping
Ingrediënten 8 personen
VOOR DE TOPPING:225 gr. suiker
115 ml water
1 vanillestokje opengesneden
1 siansappel, geschild en in hele dunne plakjes.
VOOR DE CAKE:
4 eieren
225 gr. suiker
1 theel. vanille-extract
100 gr. bloem
150 gr. roomboter gesmolten
170 gr. geschaafde amandelen
1 theel. bakpoeder
Benodigdheden
ronde taartvorm van 20 cm doorsnede (geen springvorm)Voorbereiding
verwarm de oven voor op 180 graden
MAAK EERST DE TOPPING WANT DEZE GAAT ALS EERSTE IN DE VORM
Bereidingswijze
Topping:
doe alle ingredienten in een pan en breng zachtjes aan de kook laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen, niet te hard.
Haal de sinasappel uit het vocht en bedek de bodem van de taartvorm hiermee.
CAKE:
Klop in een kom de eieren, vanille en suiker doorelkaar en voeg dan de gesmolten boter, de bloem , bakpoeder en amandelen toe.
Schep het beslag in de taartvorm op de sinasappelschijfjes en bak de taart in 50 min. gaar.
Laat helemaal afkoelen en stort daarna voorzichtig op een serveerschaal
Bron
Elle
Serveertip
Lekker met , niet te zoete, slagroom
Laatste reacties
Hallo, in het recept staat geschilde sinasappel maar ik heb het met schil gedaan omdat het door de topping iets geconfijt is, ook het snijden in dunne plakjes gaat makkelijker met schil. Het is maar net wat je zelf lekkerder vindt. groetjes Susan
Leuk recept. Een vraagje: je hebt het over "geschilde" sinaasappel, op de foto zie ik wèl schil?