Pasta met Sint Jacobsschelpen en Asperges

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2011
  • Pasta met Sint Jacobsschelpen en Asperges

    Pasta met Sint Jacobsschelpen en Asperges

    Pasta met Sint Jacobsschelpen en Asperges

lekker met strikjespasta maar het kan ook met andere soorten natuurlijk.Je kan zowel groene als witte asperges gebruiken, ik heb groene gebruikt, deze zijn eerder gaar en ook een beetje om de kleur.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kleine appels
4 sjalotjes
klontje boter
2 eetl. currypasta
500 ml visbouillon
250 ml slagroom
zout en peper
500 gram asperges of 200 gr. aspergepunten
500 gr. Sint Jacobsschelpen (schoon)
250 gr. pasta
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de appels en snij in kleine blokjes
pel en snipper de sjalotjes
snijd een stukje van de onderkant van de asperges en kook beetgaar.
kook de pasta volgens de gebruiksaanwijziging

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak de sjalotjes glazig, doe de appelblokjes erbij en de currypasta.
Voeg de bouillon toe en laat het vocht tot eenderde op hoog vuur inkoken.
Voeg de room toe en laat verder koken tot een mooie sausdikte is verkregen.Breng op smaak met zout en peper.
Meng de gekookte pasta met de saus, doe de asperges in stukken erbij.
Bak de Coquilles in wat boter 20-30 seconden per kant.
Verdeel de pasta over diepe borden en leg de sint jacobsschelpen erop.

Bron

van een vriendin

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten