Ananas/kokoscrumble

  • Internationaal, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2011
  • Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

  • Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

  • Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

  • Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

    Ananas/kokoscrumble

Een crumble met een tropisch tintje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
350 verse ananas in kleine blokjes, 30 g rozijnen, 2 el rum, 45 g bloem, 30 g kristalsuiker, 30 g boter, 2 flinke eetlepels kokos
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
platte ovenschaal(tjes)

Voorbereiding

Laat de rozijnen een nachtje weken in de rum.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen, 180°C + hete lucht.Meng ananas, rozijnen mèt rum en 1/2 el kokos. Schep in één grote of twee kleine ovenschaaltjes en druk een beetje aan.Meng bloem suiker en boter met je vingertoppen tot een kruimelig deeg, meng de rest van de kokos erdoor. Strooi het deeg over de ananaslaag, zorg dat de ananas helemaal bedekt is. Baktijd 30 minuten, middenin oven.

Serveertip

Lauw serveren evt met een bolletje vanille- of kokosijs.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 17-05-2011

Hoi Eekhoorn, heb je dit recept van mij ook al eens geprobeerd ,groetjes http://www.smulweb.nl/1390941/koken/recept/Crumble-met-ananas-en-kokos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten