1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Humus
  6. EEN SNELLE HUMUS MAKEN

EEN SNELLE HUMUS MAKEN

Door: deonart

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2011

Ingrediënten


840 g kikkererwten uit blik of droge geweekte kikkererwten en gekookt
5 e citroensap
6 teentjes knoflook, fijn
150 ml hete water
zout
60 ml olijfolie (bewaar wat voor garnering)
paprikapoeder voor garnering



Lekker als fusion bij Marokkaanse en Turkse gerechten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maal kikkererwten in keukenmachine of snijd heel fijn met een koksmes.
2. Meng water, citroensap, knoflook en olijfolie er door.
3. Laat 1 uur in koelkast op smaak komen.
4. Serveer op kamertemperatuur en garneer met olijfolie en paprikapoeder.

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij kebab, Turkse brood, aubergine, gemarineerd prei.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top